This was never planed - prolog

 

Då tid år 2004

 

Jag kände hur dom taggiga grenarna från buskarna rev mig lätt över armarna och ansiktet medans jag sprang genom buskarna som lede bort till den hemliga lilla ängen som jag och Selena brukar vara vid.

När jag kom fram till ängen såg jag inte Selena någonstans och antog att jag för en gångs skull lyckats komma före henne för en gångs skull men hade självklart fel.

Selena hoppade ner från ett träd framför mig och jag hoppade snabbt bak med ett litet skrik.

” Fortfarande lika lätt skrämd ” sa Selena roat och skrattade.

” Och du är fortfarande lika elak. Du vet att jag är lätt skrämd, kan du inte sluta skrämma mid då? ”

” Ja jag skulle väll kunna sluta skrämma dig men det är allt för roligt att skrämma dig för att sluta ”

” Lika roligt som när jag brottar ner dig ” sa jag och hoppade på henne.

Men då hon var både äldre och större än mig lyckades hon enkelt vända på oss och sätta sig gränslande över mina höfter. Hon började kittla mig i sidan och jag började skratta lyckligt.

Jag har känt Selena sen jag föddes och även om hon var två år äldre än mig var hon min bästa kompis i hela världen. Vi delade på exakt allt och vi kunde berätta allt för varandra och vi visste att den andra aldrig skulle sprida det vidare till någon annan.

Vi brukade göra allt tillsammans  men nu p åsenaste tiden har vi knappt kunnat träffas på jätte länge. För Selena har blivit känd som skådespelare och behöver därför vara borta i Hollywood eller någon annan stor stad för att spela in alla sina scener. Vilket resulteras i att Selena är bort väldigt mycket och får nästan aldrig tid för att komma och hälsa på mig eller någon annan som har känt henne sen barnsben.

Hon hade vart borta i tre månader nu och fick äntligen ledig från allt för att få komma tillbaka hem och träffa oss. Men tyvärr tror jag inte att hon kommer få kunna stanna här så länge innan hon blir tvungen att åka tillbaka igen och fortsätta.

” Ger du dig, ger du dig? ” frågade Selena när jag försökte vrida mig ur hennes grep ett tag nu.

” Aldrig i livet ” fick jag fram mellan mina skratt attacker.

” Är du helt hundra på det? ” frågade hon och började kittla mig på mitt svagaste stället som var precis under revbenen.

” Okej, okej jag ger mig ” skrek jag ut och Selena slutade snabbt kittla mig med ett stort leende på läpparna.

” Bra för jag vill gärna ha min kram nu ” sa hon och hoppade av mig.

Hon sträckte ner hand mot mig och hjälpte mig smidigt upp innan hon drog in mig i en hård kram. Jag besvarade den snabbt och drog henne närmre mig. Jag hade saknat henne så mycket och det går inte ens att beskriva hur mycket jag saknat henne.

” Gud jag har saknat dig så mycket Red ” sa hon och jag skrattade lyckligt när hon använde mitt smeknamn som hon kallat mig sen en lång tid tillbaka på grund av mitt röda hår.

” Jag har saknat dig också Selena ” sa jag och vi stod så ett tag och bara kramades innan Selenas grep om mig lossade lite och hon tog ett litet steg bakåt så att hon kunde kolla ner på mig.

” Hur länge kan du stanna? ” frågade jag och Selenas leende försvann lite innan hon log lite prövande mot mig innan hon tillslut svarade.

” Jag kan tyvärr bara stanna i en och en halv vecka. Så vi får väll dyngna en massa så att vi hinner med allt vi vill göra ” sa hon och jag nickade lite svar.

” Men kom nu så går vi och gör något roligt istället för att stå här och deppa. Vi har ju fortfarande en och en halvvecka på oss att göra något och jag vill gärna hinna med dom vanliga grejerna vi brukar göra ” sa hon och krockade snabbt arm med mig innan hon började leda oss bort till mitt hus som låg en bit bort igenom skogen.

 

 Nu tid 09/6-12

 

Jag satt tillsammans med Kasper, Stefanie och Jacob nere i den gamla tunnelbanestationen och kollade upp på den stora målningen som Kasper äntligen lyckats få klar. Han log stolt upp mot väggen som den var på och suckade lite lättar.

Han hade holt på med den här målningen länge nu och fick ändra en hel del med färgerna då hans flesta graffiti burkar hade blivit snodda och han hade inte pengarna att köpa fler just nu så han hade ändrat en massa med färgerna och lite annat så att det skulle bli bra.

” Den blev ju nästan bättre så här än vad du hade tänkt innan, den sticker ut mycket mer nu ” sa jag och Kasper drog bort blicken från sitt mästerverk för att möta min blick.   

” Tack man jag hade nog inte klarat av att slutföra den om jag inte hade fått hjälp ” sa han och kollade menande på mig och jag skakade lite på huvudet.

” Det ända jag gjorde var att övertyga dig om att du skulle fortsätta med den utan färgerna ”

” Och om du inte hade gjort det hade den vart halvklar till festen nästa helg. På tal om festen ska du följa med eller inte, kan väll bli skönt att slappna av lite och bara släppa loss och jag kommer inte ta ett nej från dig för nu kan du inte komma med en dålig ursäkt med att vi har något prov eller något. För skolan har slutat då och om du inte vill bli släpad ditt av mig kommer du frivilligt ” sa han och jag skrattade lite roat åt honom.

” Tyvärr jag skulle ha kommit om jag kunnat men jag ska till Selena över sommaren om du inte kommer ihåg det ”

” Har du fått svar på det nu, för förut sa du ju att det inte var helt säker att du kunde komma ditt ”

” Nej det är inte till hundra procent säkert men Selena sa att hon kunde med nästan hundra procent säkerhet säga att jag kunde komma till henne ” sa jag och kände hur mobilen vibrerade i fickan.

Jag tog upp mobilen och slog upp i ett stort leende när Selenas namn lös upp på skärmen.

” Och när man pratar om trollen ” sa jag och ställde mig snabbt upp.

” Hälsa Selena från mig  ” sa han och jag nickade lite snabbt till svar innan jag gick bort till ena hörnet där det inte fanns några där det inte stog några.

” Hej Selena ” skrek jag snabbt fram när jag svarat men mitt leende försvann snabbt när ett nedstämt hej kom från hennes sida av linjen.

” Vad är det? ” frågade jag och hon suckade.

” Du känner mig allt för väll Red ” sa hon och jag skrattade smått.

” Vad har hänt? Du vet att du alltid kan prata om saker med mig ”

” Jag vet men jag vet inte riktigt hur jag ska säga det ”

” Jag kan inte komma till dig under sommaren va? ” frågade jag sorgset och hon suckade.

” Nej. Min maneger tyckte att det vore bättre om vi hade en sommar turné nu då det är fler som kommer kunna komma på konserterna ” sa hon lite ledstämt och det lilla hopp jag hade haft innan om att få träffa henne försvann på bara loppet av någon sekund.

” Har du inte någon lite vecka eller två dagar som du kan komma undan fån allt och bara träffa mig över en dag eller något ”

” Tyvärr lill Red ” sa hon med en suck och jag kände nästan för att gråta.

” Det får väll bli någon annan gång då ”

” Det får vi göra. Men jag måste sticka nu, hade bara fem minuters rast mellan genrepen ”

” Vi hörs” sa jag nedstämt och hon suckade.

” Det gör vi, älskar dig ”

” Jag älskar dig också ” sa jag och samtalet bröts.

Jag stoppade ner mobilen i fickan igen och gick med lite släpande steg bort till Kasper och dom andra som satt kvar ensam på bänken och jag slog mig ned bredvid honom.

” Står erbjudandet fortfarande kvar om att gå tillsmannas till festen nästa helg? ”

” Självklart ” sa han och kollade lite medlidande på mig. Han la en arm runt mina axlar och drog mig närmre honom.

” Du kunde inte hälsa på Selena över sommaren va? ”

” Nej, hennes jävla maneger har bestämt att flytta fram turnén så att den nu kommer att ta över hela sommarlovat. Jävla skithög ” muttrade jag fram och han skrattade.

” Eh glöm det, du kan ha kul med oss i sommar istället ”sa han och jag nickade lite stumt.

Jag visste att han bara försökte muntra upp mig men jag var allt för nere för att bli glad just nu. Jag hade inte träffat Selena på över ett år och nu skulle det säkert ta ännu ett år innan jag skulle få träffa henne. Jag har inte ens träffat hennes pojkvän som hon vart ihop med i över ett år nu.

Jag har bara pratat med Justin som snabbast över telefon och det ända jag sett av honom är på bilder, filmer och videor. Det känns lite konstigt, jag menar Selena är min bästa kompis men jag har inte ens träffat den personen hon älskar.

Om det fortsätter så här känns det som att jag aldrig kommer träffa honom eller henne för den delen. 

 



 

Så nu är prologen upp och kommentera gärna vad ni tycker och tänker vill verkligen veta vad ni tycker så här i början av en novell. Då jag vill veta fall det här skulle kunna bli något bra och fall det är något som nu skulle kunna fortsätta läsa.

 

 


Kommentarer
Postat av: Liv

Har du inte härmat en annan blogg? för det finns ett exakt lika dant kapitel på den bloggen (kommer inte i håg vad den heter)

2012-10-14 @ 08:51:45
Postat av: Ewweh

verkar grymt bra :)

2012-10-14 @ 13:05:41
URL: http://justbiebzz.blogg.se
Postat av: Linn

gryyyyyyymt! mer, nu! hon kan ju fasen följa med på turnén! shit, master brain ova here. ;) hahahhaha. love ya!

2012-10-14 @ 17:25:24
URL: http://juustanordinarygiirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback