This was never planed - kapitel 2

 

” Förlåt det var inte meningen ” sa hon klagande och försöket lugna sig tillräckligt för att prata normalt, eller så normalt hon kunde just för tillfället.

” Melinda han vill prata med dig ” sa hon och räckte mobilen mot mig.

” Okej vänta en liten stund bara ” sa jag och kollade runt mig för att se fall det var något som jag kunde torka händerna på men hittade inget så jag torkade dom lite snabbt genom att trycka dom några gånger mot byxorna innan jag tog emot telefonen och såg förmodligen ut som ett stort frågetecken i ansiktet då jag inte kunde komma på varför Justin ringde mig.

 



 

 

Selena. Tanken slog mig som ett slag i magen. Det hade hänt något med Selena, det var därför han ringde. Det var ju den ända realistiska förklaringen jag kunde komma på just nu, men jag fick inte dra för snabba slutsatser utan jag får vänta och se. Det kan ju faktiskt vara något bra som han vill säga.

” Hej Justin det är Melinda, jag är ledsen för det som hände. Hoppas verkligen inte att du blev döv på riktigt ” sa jag och hörde hur han skrattade i andra änden av linjen.

” Nej då inget problem, jag är van med det. Jag var inte riktigt beredd på det bara ”

” Haha okej, men vad är det. Jag antar att du inte bara ringer för att prata lite skit bara ”

” Va varför inte. Jag trodde jag kunde se dig som en kompis men jag antar att jag hade fel ” sa Justin och försökte spela sårad men brast sen snabbt ut i ett skratt.

” Har det hänt något med Selena? ” frågade lite försiktigt men hörde hur jag skakade lite lätt på rösten då jag var rädd för vad han skulle svara.

” Nej då, hon mår jätte bra. Lite trött efter träningen kanske men annars mår hon bra ” sa han och jag suckade lite lättat ut. Jag kollade ner på mina byxor som jag hade torkat av mig på och suckade lite åt mig själv när jah såg handavtrycket på rumpan. Mamma skulle döda mig.

 

 

” Bra ” sa jag och han skrattade lite lätt åt mig.

” Var det därför du trodde att jag ringde dig, för att det hade hänt Selena något? ”

” Ja, det var den ände vettiga anledningen jag kunde komma på till varför du skulle ringa mig ”

” Haha nej, jag vill bara prata lite med dig om Selenas turné ”

” Så att du kan plåga mig ännu mer med att konstatera att jag inte kommer få träffa Selena i mer än typ tre timmar och det är bara om hennes maneger väljer att ha en konsert här i närheten ”

” Nej jag tänker inte plåga dig, jag tänker erbjuda dig en lösning ”

” Vad då för lösning? ” frågade jag nu lite exalterat men försökte att hålla mig lugn och inte bli för glad så att jag sen skulle bli besviken än en gång på mindre än en vecka.

” Jag tycker faktiskt att det är väldigt konstigt att Selena inte tänkte på det förut, men det här kanske blir roligare. Överaska henne lite granna ”

” Justin vad då för lösning? ” sa jag uppgivet då jag inte förstod vad han pratade om.

” Jag kom på en lite tanke att om inte Selena kan komma till dig, kanske du kan komma till henne ”

” Jag hade också den tanken, men hon kommer ju flytta runt hela tiden och hela tiden ha saker att göra. Så jag kommer ju inte direkt få så mycket tid med henne om jag hälsar på henne någonstans under hennes turné ”

” Vem sa att du bara skulle hälsa på lite under hennes turné ” sa han och jag kunde nästan se hur ett stort leende spred sig på hans läppar när han kom med sin förmodligen smarta lilla kommentar som jag inte riktigt fattade den här gången.

” Justin kan du inte bara förklara vad du pratar om, jag fatar inte ” sa jag otåligt och han skrattade roat åt mig.

” Jag som trodde du skulle vara den smarta av er två, det är i alla fall vad jag har hört ” sa han och jag kunde nästan höra att hans leende fortfarande var stort på hans läppar.

” Jaja jätte roligt, kan du prata nu Bieber ”

” Haha visst. Jag kom bara på den iden att varför skulle du kunna följa med på turnén? ”

” Kanske för att hennes maneger inte vill ha massa extra personer om bord som bara kommer bli en ännu en till person att hålla koll på ”

” Jag ska ju följa med och det hade han inte något problem med ”

” Kanske för att du är den store Justin Bieber och därför ser han inte dig som en börda utan mer som en gåva. Jag menar, när dina beliebers får reda på att du är med på turnén kommer det bara bli ännu mer folk som förföljer er runt landet. Plus att jag faktiskt inte tror att han gillar mig, jag tror faktiskt att han hatar mig eller bara tycker att jag är en plåga eller något ” sa jag och han skrattade.

” Varför tror du det? ”

” För att varje gång jag har vart och hälsat på Selena kollar han snett på mig och typ ger mig värsta mördarblickarna. Han skrämmer mig faktiskt ”

” Jag tror säkert du bara överreagerar, han gillar faktiskt typ ingen ”

” Det är det jag menar, hur tror du att jag skulle kunna få tillstånd att komma ditt om han inte ens gillar mig. Han kommer säkert inte ens svara om jag ringer ”

” Men om vi säger så här. Om jag fixar allt med hans maneger, kan du komma hitt och hjälpa mig att överraska Selena ” sa han och jag suckade.

” Du vet inte hur gärna jag vill komma ditt och träffa både henne och dig. Men jag tror faktiskt inte att jag kommer kunna komma ditt. Jag har knappt råd med att köpa kläder just och speciellt inte med biljetter som är typ dubbelt så dyra nu under sommarlovet ”

” Men vad skulle du säga om jag sa att jag sa att jag kunde betala dina biljetter då? ”

” Skulle du göra det för mig? ” frågade jag glatt och mitt leende var nu breddare än på länge. Det spreds sig säkert från öra till öra.

” Ja,. Du betyder mycket för Selena och därför för mig också. Sen tycker jag att det kanske är dags för oss att lära känna varandra. Det är faktiskt ganska konstigt att jag inte har träffat dig än, speciellt när du står så nära Selena ”

” Jag vet vad du menar, du har vart ihop med Selena i över ett år nu och jag har fortfarande inte träffat dig. Fast det är på ett sätt väldigt konstigt att jag vet en hel del om dig utan att egentligen känna dig. Men jag antar att det är så det är när ens bästa kompis är kändis och är ihop med den mest kända levande personen just nu ” sa jag och han skrattade.

” Tro mig, jag vet nog mycket mer om dig än vad du tror. Selena kan inte sluta prata om dig när hon väll har börjat, vilket gör att jag tycker att det är konstigt att henne maneger inte har låtit dig hälsa på henne eller hon hälsa på dig oftare ”

” Yeah his an ass ” sa jag och han skrattade.

” Det kanske han är, men vad tycker du? Kommer du hit eller inte? ”

” Det är klart att jag kommer, hur kan jag stå emot ett sånt erbjudande ”

” Då antar jag att jag kommer att se dig snart och ” började han men avbröt sig snabbt.

” Justin vad är det? ”

” Eh Selena har slutat sin träning och är påväg hit nu. Så vi får prata imorgon eller något, fast jag ringer dig från min telefon då. Blir det okej eller ”

” Det blir bra, vi hörs ” sa jag och han sa snabbt hejdå innan samtalet avbröts och jag stoppade tillbaka mobilen i fickan. 

Jag kände hur jag hade ett stort leende på mina läppar och kunde känna dom andras frågande blickar bränna mot min kind. Jag skakade lite glatt på huvudet och försökte stå emot instinkten att bara skrika rakt ut och förmodligen börja gråta av glädje.

Jag vände mig mot dom andra som och som jag hade anat kollade som frågandes på mig.

” Okej vad vill Justin då? ” frågade Kasper lite otåligt efter att vi ståt tysta ett tag och bara titta på varandra.

” Eh jag kommer inte kunna följa med er till festen i helgen ” sa jag men lätt alldeles för glad för att ens veka det minsta ledsen över att behöva säga det till dom.

” Ska du dumpa oss för Bieber, som om du inte har glömt är din bästa väns pojkvän ”

” Nej jag har inte glömt det och det är inte för honom jag ska flyga över ditt. Det är för Selena ”

” Och hur kommer hon in i eran plan om att flyga dig ditt? ”

” Kanske för att Justin kom på den iden att jag också kunde följa med runt på hennes turné ”

” Vaddå du också? ”

” Justin kommer också ta en liten paus från sitt liv och följa med på Selenas turné och du kom vi på att det också är ett bra tillfälle för att lära känna varandra ”

” Ja det är det säkert när du blir som tredje hjulet i deras förhållande under typ tre månader ” sa Stefanie lite skeptiskt och jag kollade lite surt på henne.

” Det kommer inte hända. Sen så trodde jag att ni skulle bli lite gladare för min skull än att börja se ner på våran plan och kanske min enda chans att få träffa både Selena och Justin på säkert typ ett år till eller något ” sa jag med en suck och deras blickar ändras snabbt till lite medlidande och ångerfulla.

” Det är inte så vi menar Melinda. Vi är jätte glad att du får åka att träffa dom, jag lovar ” sa Stefanie och drog snabbt in mig i en grupp kram med Kasper.

 

 



 

Jag vet att det var en lång väntan på det här kapitlet och att det kanske inte riktigt var det roligaste kapitlet men det var nödvändigt. Plus att det här är bara början på novellen och då kan inte allt hände redan från början. Men ska försöka få upp ett till kapitel imorgen eller egentligen så är det ju senare idag men ni förstår ju vad jag menar.

Nu är det i alla fall bestämt att hon ska följa med på turnen pch vad tycker ni om det? vad tror ni kommer hända? 

Snälla lämna en kommentar om vad ni tycker om novellen hitills.

 

 

 
 

Kommentarer
Postat av: Liv

Awesome

2012-10-20 @ 08:42:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback