Game on prolog



” Mamma jag är hemma ” ropade jag och slängde min hockeytruck innanför dörren för att dra av mig mina skor och jacka. Jag hängde väskan över axeln och gick ut till mamma som satt i vardagsrummet. Hon satt med tårar i ögonen och kollade på datan som hon gjort varje dag i en månad då pappa dog. Hon hade inte ätit ordentligt och det hade fått vara jag och min bror som tagit hand om allt som handlade om ekonomin att göra. Hon kollade upp på mig och möte min blick. Jag kunde se ett litet leende på hennes läppar vilket jag blev lite orolig över då hon inte haft ett leende på så länge. Men jag blev samtidigt glad att hon kanske äntligen skulle kunna komma tillbaka till oss och kanske gå vidare i sitt liv.
” Mamma vad är det? ” frågade jag när hon inte sa något utan bara kollade mellan och datorn.
” Jag har äntligen fått jobb någon annan stans så vi kommer flyta ”
” Va, nej det kan vi inte mamma vad händer med pappas garage då? ”
” Vi säljer det till Tommy som är närmast makten ”
” Men pappa lovade ju att Natan skulle få pappas garage och billarna ”
” Jag vet men ni kommer få välja en bil att ta med er och Natan kommer nog att förstå ”
” Förstå vad? ” frågade Natan från trappan och ställde sig bredvid mig.
” Mamma har bestämt att vi ska flytta ”
” Va, men vad händer med allt det här. Du lovade ju mig att när jag gick ut skolan i år skulle jag få ta över pappa gamla bilar och garage ”
” Jag vet men nu har jag äntligen blivit förflyttad så vi flyttar om en vecka ”
” Om en vecka ” sa jag och Natan i mun på varandra.
” Ja, så jag tipsar er att ni börjar packa iordning alla era kläder och möbler idag ”
” Men mamma jag kan inte byta skola nu, kan vi inte vänta tills hockey säsongen åtminstone är slut. Jag menar jag har ju den viktigaste cupen i mitt liv om två månader för du kommer det sponsorer och tränare som är viktiga inom hockeyn ”
” Nej vi flyttar nästa vecka och om den här cupen är så viktig för dig kan du ju börja i hockey laget där vi kommer flyta till ”
” Men tänk om jag inte får spela med killar där ”
” Då får du väll spela med tjejer som alla andra tjejer gör ”
” Du vet att jag aldrig kommer vilja spela med tjejer, dom får inte tacklas eller slåss eller något sånt ”
” Bra då kanske du slipper vara skadad hela tiden ”
” Jag var skadad en gång ”
” Och jag tycker fortfarande det är bevis nog för att du ska sluta ”
” Jag tänker aldrig sluta spela hockey men vart ska vi flyta föresten, om jag får fråga? ”
” Till Stratford ” sa mamma och jag kände att hela mitt liv. Inte bokstavligt men nästan. Deras lag var ju inte dåligt men det var lite som krig när våra lag mötes och det känns ju jätte bra att jag skulle möta dom om tre dagar.
” Snälla mamma vart som helst men utan Stratford ”
” Naila vi ska åka ditt och veckan efter ska jag bjuda hem min blivande chef på middag och ni två ska vara där och träffa hennes två barn ”
” Men mamma ”
” Nej Naila, gå upp på era rum nu och börja packa ” sa hon bestämt och jag suckade högt. Jag gick med släppande steg upp till mitt rum och satte mig vid mitt skrivbord. Jag drog ut den översta lådan och tog upp bild albumet killarna i laget hade gjort till mig. Jag kollade igenom bilderna och ett stort leende växte på mina läppar. Jag skulle sakna dom jätte mycket, speciellt Marcus. Han har vart den kille som hjälpt mig mest att komma in i lagget på ett bra sätt då det är många som bara vill att jag ska vara med för då har dom någonting att titta på. Men jag antar att tjejerna blir glada då dom aldrig riktigt gillat att jag är tillsammans med deras pojkvänner hela tiden och dessutom inte har något problem att gå runt i sporttopp och shorts när dom går runt i bara shorts. Jag menar varför ska jag behöva svettas bara för att dom inte tränar och deras killar hellre kollar på mig. Dom får väll resa sig upp ur soffan och gå till gymmet nån gång då och då.  

Det knackade på dörren och jag ryckte till så att boken flög ur mina händer.
” Kan jag komma in? ”
” Visst kom in det är öppet ” sa jag och Natan öppnade dörren. Han gick bort och satte sig framför mig på min säng.
” Hur känner du för allt det här? ”
” Om jag ska vara seriöst så hade jag inte haft sp stort problem med det om det hade varit om kanske tre veckor då mästerskapet var klart men nu måste jag säga hej då till det, mina kompisar och framför allt hejdå till pappa. Då allt mamma har kvar som är hans är bilarna, huset och garaget som vi nu ska lämna bakom oss , du? ”
” Det går väll men jag önskar bara att vi varit tillräckligt gamla att stanna här du och jag ”
” Som vi alltid drömt om när vi var små ” sa jag och log stort åt minnet. Jag hade alltid vart nära Natan och kunnat prata med honom om exakt allt vilket är skönt.
” Japp, du skulle bli en berömd hockey spelare ”
” Och du skulle bli en berömd race chaufför som vinner varenda lopp och tjejer som står i kö för att få prata med dig ” sa jag och nu hade han också ett leende på läpparna.

” Du och jag mot världen med våra två bilar som vi får ta med oss ” sa han och jag skrattade.
” Japp, förresten vilken bil ska du välja att ta med dig? ”
” Jag tror jag tar med pappas favorit, du? ”
” Jag tar nog den som jag byggde tillsammans med pappa ”
” Jag hade nog också gjort det fast den jag byggde med honom men det var ju tyvärr den han kraschade med i loppet ” sa han och en tår rann ner längst hans kind. Jag satte min hand på hans kind och torkade bort tårarna nu rann ner längst hans kinder.
” Natan det var inte ditt fel ” sa jag och han kollade upp för att mötas min blick.
” Naila det var jag som hade byggt motorn och det var den som sprängde ” sa han och jag blev tyst för jag visste att vad jag än sa skulle det inte hjälpa. För när Natan bestämt sig för något var det så och det kunde inte ändras.
” Ska vi åka till garaget och hämta sakerna vi ska ha med oss efter skolan? ” frågade jag och han nickade bara till svar. Jag reste mig upp och satte mig bredvid honom. Jag slog mina armar runt hans midja och han begravde sitt ansikte i mitt långa hår.
Natan skulle nog aldrig komma över det här.  




Så här prologen till min nya novell, jag vet att det kanske inte verkar så bra just nu men jag har planer till den här så det kommer komma jag lovar. Ska försöka få upp person beskrivningar idag också på dom viktigast personerna i novellen så det blir lättare att hänga med.
Men vad tycker ni hitils om den bra/dåligt?
Kommentera


Kommentarer
Postat av: Felicia

Seems great! :)

2012-03-17 @ 01:09:42
URL: http://storiesbyyme.blogg.se/
Postat av: Ebba

JAg tycker den verkar bra!!! Meeeer ;)

2012-03-17 @ 07:31:28
URL: http://belibersmile.blogg.se/
Postat av: Anonym

AWESOME!

2012-03-17 @ 07:48:55
Postat av: lolo

skiiit braaaaaaaaa

2012-03-17 @ 12:22:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback